ILUSTRACIJA Tomaž Gerbec

Ilustracija Likovna umetnost Tomaž Gerbec
Prešeren France, France Prešeren
Ilustracija savinja
Ilustracija abstrakt
Ilustracija
Ilustracija Tomaz Gerbec
Likovna umetnost Tomaž Gerbec Ilustracija
Likovna umetnost Tomaž Gerbec Ilustracija 1
Likovna umetnost Tomaž Gerbec Ilustracija 2
Likovna umetnost Tomaž Gerbec Art Arhitektura Ilustracija
Likovna umetnost Tomaž Gerbec Muc Ilustracija
Likovna umetnost Tomaž Gerbec Pes Ilustracija
ilustracija Savinja Tomaz Gerbec
ilustracija Tomaz Gerbec'
Ilustracija France Prešeren
Ilustracija Ljubljana, Grad, Mesarski most, Tomaž Gerbec
Ilustracija Ljubljanica Ljubljana Tomaž Gerbec
Ilustracija Slapovi Tomaž Gerbec
Ilustracija Grad Tomaž Gerbec

kategorije

produkcija

Galerija bližnjice na tipkovniciSVINČNIK, OGLJE, PASTEL, MARKER IN DIGITALNA ILUSTRACIJA
ILUSTRACIJA

Ilustracija je vizualni zapis oz. okras domišljijskega ali realnega motiva. Iz rane mladosti se spominjam, da so nas starši običajno navajali na rabo desne in ne leve roke. Zaradi mavca na desni roki, sem pri treh letih posledično pričel uporabljati levo roko za skoraj vsa opravila in takrat me je veselilo prerisovanje stripovskih likov. Pokazal sem veliko zanimanja za risanje, zato sta me starša pri 5. letih vpisala na likovne tečaje, ki jih je vodil g. Lado Pengov. Gospod Pengov je bil odličen učitelj likovne umetnosti v teoretičnem in praktičnem delu. Uporabljal je različne pristope za mlade in odrasle ter med drugim imel tudi dober smisel za humor. Na likovnih tečajih me je veselilo risanje kipov iz Akademije za likovno umetnost in oblikovanje. V kasnejšem obdobju sem risal veliko karikatur in domišljijskih motivov. Velik izziv in veselje v svetu likovne umetnosti, mi predstavlja ilustracija s svinčnik, oglje, pastel in marker tehniko. Natančnost, ki jo mediji omogočajo je enostavno izjemna. Z ogljem in pastelom lahko hitrostno in natančno senčimo ter medija sam po sebi omogočata povdarjene kontraste, medtem ko ima svinčnik tehnika povdarek na sivinah. Pri omenjenih likovnih tehnikah me privlačijo prelivi sivin, hrapavost tekstur in sama tradicija klasične ilustracije. Pri ustvarjanju uporabljam različne pristope, likovne tehnike in materiale.

DIGITALIZACIJA, POST-PRODUKCIJA IN TISK

Pri vseh delih lahko kot zadnji stadij nastopi post-produkcija, ki je izvedena v Adobe Photoshopu in ali drugih grafičnih programih. Končana dela običajno skeniram v visokih resolucijah ali fotografiram (digitalizacija), post-produciram (digitalna predelava) in tiskam po naročilu v določenih formatih na papir, platno ali druge tiskovne materiale. Naročniku nudim original; med drugim pa današnja digitalizacija in post-produkcija omogočata tudi predelavo in tisk na mnogo večji format od samega izvirnika.


ILUSTRACIJA - NAČRTOVANJE

» skica » izbira tehnike, barv in materialov » določitev velikosti formata » okvirjanjeLIKOVNI MEDIJI

» tradicionalna ilustracija: svinčnik, barvice, oglje, pastel, akril, akvarel in marker (permanentni ali akrilni)
» digitalna ilustracija: uporaba grafičnih programov, računalniške miške in grafične tablice WacomKONTAKT

» info@tomaz-gerbec.com
» *Predstavljena dela so unikati in so zaščitena z lastnim podpisom, vsa nadaljna reprodukcija brez mojega pisnega dovoljenja ni dovoljena; prosim za razumevanje. «